Bent u geïnteresseerd in atletiek en een vereniging waarin deze tak van sport wordt beoefend, dan is onderstaande informatie voor u van belang. Vrijwel vanaf de oprichting heeft ATC’75 haar bestaansrecht meer dan bewezen, middels een dynamisch beleid doet de vereniging op sportief en organisatorisch gebied van zich spreken, met bekende lopen en meer dan 250 leden. Omdat het op verantwoorde wijze sport bedrijven prioriteit geniet, wordt veel aandacht besteed aan de trainingen.

Wegatletiek De wegatletiek vormt een sterk groeiende loot aan de ATC-stam. Wij hebben op diverse avonden loopgroepen in Eelde, Vries en Haren. In genoemde plaatsen heeft ATC’75 (incidenteel) een opstapgroep voor beginners en één of meer lange afstandsgroepen voor de gevorderde lopers die afstanden ambiëren van 5 tot en met 42,2 km (marathon). Een opstapgroep wordt gestart bij voldoende deelname in de betreffende plaats. Deze groepen functioneren gedurende enkele maanden, waarna men eventueel kan overstappen naar de reguliere trainingsgroepen. Het plezier in sport en het presteren op eigen nivo, ongeacht de leeftijd, staat hierbij voorop.

Baanatletiek Voor de jeugd tot +/- 16 jaar bestaat de mogelijkheid baanatletiek te bedrijven in Haren, met als onderdelen loopnummers, hoog- en verspringen, stoten en werpen. voor de jongste jeugd neemt het spelelement en pleizier in de sport een belangrijke plaats in bij de trainingen. De diverse trainingsroosters treft u hierbij aan.

Wedstrijden en prestatielopen Daarnaast worden er wedstrijden en prestatielopen georganiseerd zoals de bekende Halve Marathon van Haren in maart, een jeugdcircuit en op 31 december de Sylvesterloop. Tevens is ATC’75 medeorganisator van de 4 Mijl van Groningen in oktober.

De eerste stap…… Om de sfeer te proeven en de benadering op de trainingen mee te maken raden wij u aan om eens een aantal trainingen mee te maken. Dat verplicht u tot niets, maar het stelt u wel in staat zelf een oordeel te vormen over de ontspannen sfeer die binnen ATC’75 heerst.

Meer informatie, zie: Overzicht trainingsgroepen