ATC kids rennen voor VillaJoep

 

Na de zomervakantie zijn de kinderen van de jeugdloopgroep van ATC ’75 begonnen met hun voorbereiding voor de 4 Mijl op zondag 13 oktober 2015. De jeugdloopgroep bestaat uit kinderen tussen de 8 en de 17 jaar die twee keer in de week trainen in Glimmen. In het Quintusbos of Appelbergen werken de lopers aan hun snelheid en conditie. Sommige kinderen trainen voor een snelle tijd op de 4 Mijl, anderen trainen om de 4 Mijl uit te kunnen lopen. Net als voorgaande jaren waren er ook dit jaar weer kinderen die hun debuut maakten op de 4 Mijl. En daar moet je natuurlijk flink voor trainen!

Het goede doel van de 4 Mijl dit jaar was VillaJoep. VillaJoep is een stichting die het onderzoek naar de zeldzame ziekte neuroblastoom kinderkanker stimuleert en financiert. Neuroblastoom is een agressieve vorm van kinderkanker die maar weinig voorkomt. Daarom werd er ook maar weinig onderzoek gedaan naar de bestrijding van neuroblastoom. VillaJoep wil dit doorbreken en heeft daarvoor geld nodig. Voor meer informatie zie www.villajoep.nl

Dit goede doel sprak de trainers en lopers van de jeugdloopgroep aan. Hiervoor wilden zij zich graag inzetten. Vijftien lopers van de groep namen een sponsorformulier mee en vroegen ouders, familie, buren en kennissen om hen te sponsoren voor het lopen van de 4 Mijl.

Op 13 oktober hebben de kinderen van de jeugdloopgroep van ATC’75 de 4 Mijl gelopen. Het trainen voor de 4 Mijl wierp zijn vruchten af. Alle debutanten liepen de 4 Mijl uit en veel andere kinderen liepen een persoonlijk record. Er waren veel blije gezichten na de 4 Mijl. Maar er was ook nog een ander mooi resultaat: er was € 441,05 opgehaald met de sponsorloop voor VillaJoep! Ook daar zijn we trots op en we wensen de mensen van VillaJoep heel veel sterkte en succes bij hun strijd tegen neuroblastoom kinderkanker.

Jeugd van ATC 75