Pallas’67 – meerdaagse Groningen.

Hardlopen komt voor in vele facetten. Korte of langere afstanden, in de bewoonde wereld of juist in de natuur. De loopkalender in Noord-Nederland kent een breed palet aan evenementen om bijna iedereen in zijn behoefte te voorzien (lopers die er graag op uit trekken in de bergen, hebben het in het noorden moeilijk)

Toch ontbreekt er sinds een paar jaar een type loop op de kalender: de meerdaagse. Een hardloopevenement dat is opgedeeld in dagelijkse etappes van een bepaalde afstand (of tijd). Tot enkele jaren terug was er in Brabant de Boxmeerdaagse, maar deze is helaas ter ziele gegaan.

Daarom hebben een paar fanatieke Groningse hardlopers de handen ineengeslagen om weer een meerdaagse op de kaart te zetten. Van 3 – 7 mei zal er vanuit Groningen dagelijks een etappe gelopen worden van 50 – 60km. De eindtijden worden geregistreerd, maar er is geen podium; gezelligheid staat voorop.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via hardlopeningroningen@gmail.com. Meer informatie over de het evenement en de routes is te vinden op: https://www.runingroningen.nl/meerdaagse/ . Ook lopers die niet de volle vijf dagen willen meelopen, maar wel kennis willen maken met het fenomeen meerdaagse, zijn van harte welkom.

Te veel of te ver, maar klinkt het wel leuk? Voor enkele dagen zoeken we nog vrijwilligers om dit evenement mogelijk te maken.